Om os

Nordhaven Ragdolls er et kærligt og seriøst stueopdræt. Vi hører hjemme højt mod nord i Vendsyssels hjerte Brønderslev.

Familien består af Jens & Birgitte, alle vores katte og vores 3 børn, som alle er flyttet hjemmefra. Vi bor i hus på lille lukket villavej. Med direkte adgang fra flere rum har vi 4 løbegårde til kattene. Den ene er terrassen, hvor både vi og kattene på det nærmeste bor om sommeren.

En Ragdoll er en indekat. Det er vores selvfølgelig også, men de elsker udelivet i løbegårdene.

Vi har de seneste år haft planer om 2-3 kuld killinger om året, men indtil videre er det kun blevet til et enkelt kuld pr. år. Kattene har ikke haft helt de samme planer som os.

Vi bruger det meste af vores fritid på kattene, og når vi har killinger er de det vigtigste, hver dag. Alle bliver håndteret mange gange dagligt så de er tillidsfulde og velsocialiserede inden de flytter hjemmefra.
Kælekillingerne kan flytte hjemmefra, når de er mellem 14 og 16 uger gamle.

Vi følger “vores” killinger og elsker at modtage billeder og videoer af dem, i deres nye hjem.

For os vægter kattenes fysiske og mentale helbred højest. Derfor er vi også meget glade for den ekstremt gode kontakt vi har med vores dyrlægeklinik.

Vi deltager lejlighedsvist på udstillinger rundt om i landet (dog mest i Jylland). Vores udstillingsegnede katte kommer med på shows i det omfang de synes det er rart.
Vi deltager fordi vi synes det er smadderhyggeligt, men det er altid på kattens præmisser. Har killingen/katten først sagt fra én gang, er dens udstillingskarriere slut.

Vi startede som foderværter for en anden opdrætter med hunkatten Maia. Hun er nu neutraliseret. Maias sidste hunkilling, Josephine, blev vores første avlskat.
Josephine gav os to kuld. I alt 7 killinger. Hun bor i dag hos vores datter Heidi, sammen med sin bedste ven, Maine Coon’en Basse.

Vores Stamnavn DK Nordhaven blev registreret i FIFe i efteråret 2013, samtidig med vi blev medlem af JYRAK og Birgitte påbegyndte Felis Danicas Diplomopdrætter-uddannelse. Uddannelsen blev fuldført i foråret 2014 og Jens fuldførte og modtog diplomet i 2018.
Vi har også været medlem af specialklubben ”Ragdollklubben Danmark” siden opstarten.

Vi viser glad og gerne vores smukke katte frem, så har du lyst til at møde racen – og os, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi har kaffe på kanden…